صفحه اصلی / بهبود فردی / ۶ نیاز اساسی تمام انسان ها: ۶ علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم

۶ نیاز اساسی تمام انسان ها: ۶ علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم

6 نیاز اساسی تمام انسان ها 6 علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم

۶ نیاز اساسی تمام انسان ها: ۶ علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم

آیا تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که علت اصلی کارهایی که می کنیم، چیست؟

چه چیزی رفتارهای ما را در هر لحظه کنترل می کند؟

مطمئنا در مورد هرم مازلو و سلسله نیازهای انسان چیزهایی شنیده اید. اما در این مقاله، نکته مهمی که از کتاب های برتر موفقیت و رشد و بهبود فردی آنتونی رابینز، برایان تریسی، جک کانفیلد و … یاد گرفته ام، را در اختیار شما قرار می دهم: تنها ۶ علت اصلی برای کارهایی که انجام می دهیم، وجود دارد.

این ۶ علت اصلی همان ۶ نیاز اساسی انسان هستند.

 

6 نیاز اساسی تمام انسان ها 6 علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم (2)
هرم مازلو و سلسله مراتب نیازهای انسان

 

۶ نیاز اساسی همه انسان ها کدامند و چگونه می توانیم از آنها در جهت بهبود و پیشرفت زندگی مان استفاده کنیم؟

اینکه که هستید یا مشغول چه کاری هستید، مهم نیست. نیروی مشترکی، تمام احساسات و اعمال ما را سبب می شود و آنها را شکل می دهد. نیازهای انسان، همان چیزی است که کیفیت زندگی و جهتی که در آن پیش می رویم را تعیین می کند.

با اینکه باورها و ارزش های انسان ها متفاوت هستند، اما نیازهای اولیه همه انسانها یکی است. همه ما هر روز این نیازهای اولیه را که از صدها سال پیش در سیستم عصبی ما کدگذاری شده اند، برآورده می سازیم.

 

 

۶ نیاز اساسی انسان کدامند؟

6 نیاز اساسی همه انسان ها - آنتونی رابینز برایان تریسی و ...

شش نیاز اساسی هر فردی عبارتست از:

۱- احساس راحتی و آرامش (همه ما به احساس آرامش، راحتی، ثبات و امنیت نیاز داریم.)

۲- عدم قطعیت / تنوع (عدم قطعیت، تنوع، هیجان، و غافلگیر شدن یکی دیگر از نیازهای تمام انسان هاست. اگر هر لحظه بدانید قرار است چه اتفاقی بیفتد و همه چیز در کنترل شماست، خسته و دلزده خواهید شد و احساس خواهید کرد نیازی از شما ارضا نشده است.)

۳- احساس مهم بودن (همه ما نیاز داریم احساس مهم بودن، خاص بودن و منحصربفرد بودن داشته باشیم)

۴- ارتباط و عشق (همه ما نیاز به ارتباط و عشق داریم.)

۵- رشد (همه انسان ها به رشد و تکامل نیازمندند. چون اگر رشد نکنید، فرق شما با یک مرده در چیست؟)

۶- کمک کردن و بخشیدن (برای اینکه زندگی ما معنادار باشد، باید ببخشیم و به دیگران کمک کنیم)

 

چهار نیاز اول (احساس راحتی و آرامش، عدم قطعیت و تنوع، احساس مهم بودن، ارتباط و عشق)، نیازهای مربوط به شخصیت شماست – شما این نیازها را چه بدانید و چه ندانید، برآورده می کنید.

دو نیاز بعدی (رشد، کمک کردن و بخشیدن)، نیازهای معنوی هستند که رضایت و خوشحالی ماندگار ما را سبب می شوند.

هر کاری که ما انجام می دهیم، در جهت برآورده کردن یک یا چند مورد از این ۶ نیاز است.

اگر شما پرخوری می کنید، در واقع می خواهید نیاز خود را برطرف کنید.

وقتی شما غذا می خورید، در واقع می خواهید نیاز اول خود را برطرف کنید. (احساس آرامش و راحتی می کنید) علاوه بر این، وقتی وضعیت خود را تغییر می دهید، که به کاهش استرس شما کمک می کند، دنبال تنوع و برطرف کردن نیاز دوم خود هستید. وقتی کسی را دوست دارید، می خواهید نیاز خود به ارتباط و عشق را برآورده کنید. وقتی به خودتان هدیه ای می دهید، احساس می کنید فرد مهمی هستید.

 

حال اگر شما ۳ نیاز یا بیشتر را به هر فکر، احساس یا رفتار ارتباط دهید، به آن عادت پیدا می کنید.

 

شما می توانید با ورزش کردن در هر روز، نیازهای خود را برطرف کنید.

وقتی شما ورزش می کنید، می توانید نیاز اول خود را رفع کنید. (احساس کنترل و اعتمادبنفس بیشتری می کنید). می توانید با انجام ورزش های مختلف، نیاز دوم خود (تنوع) را برطرف سازید. می توانید با برداشتن وزنه های بیشتر یا احساس مهم بودن، نیاز سوم خود را رفع کنید. می توانید رشد کنید و حتی به دیگران در انجام حرکات ورزشی کمک کنید.

نکته مهم اینجاست که روش های توانمندسازی و همچنین عکس آن، یعنی روش های توان زدا برای رفع نیازهای تان وجود دارد.

هنگامی که شما بتوانید تمام روش هایی که برای رفع نیازهای خود با رفتارهایتان انجام می شود شناسایی کنید، می توانید آنها را تغییر دهید. در واقع می توانید روش های توانمندسازی و بهتری برای رفع نیازهای خود پیدا کنید.
با درک این مفهوم و دانستن علت کارهایی که انجام می دهید، می توانید بر پرخوری و دیگر عادات مخرب زندگی خود غلبه کنید. سپس می توانید راه های بهتری برای برآوردن نیازهای خود با انجام فعالیت هایی که شما را توانمندتر می کنند، پیدا کنید.

 

دو نیاز مهم شما، نیروی محرکه شماست

با اینکه همه ما نیازهای مشابهی داریم، اما اولویت و ارزش متفاوتی برای هر کدام از آنها قاتل هستیم.

دو نیاز مهمی که شما دارید، بیش از هر چیز دیگری زندگی شما را کنترل می کند.

متاسفانه در اکثر مواقع، فردی که دو نیاز اول و دوم (حس اطمینان و آرامش، حس مهم بودن) را به عنوان دو نیاز مهم خود می داند، بدترین حالت است! چرا؟

چون وقتی نیاز اول را به عنوان یکی از نیازهای مهم خود می دانید، همیشه می خواهید روی دنیای خود کنترل داشته باشید. پس، مجبور می شوید در دنیای بسیار کوچکی زندگی کنید تا همیشه بتوانید روی زندگی خود کنترل داشته باشید. در نتیجه، جلوی رشد و تنوع شما را می گیرد.

ما به رشد و تکامل نیاز داریم. چون رشد حس موفقیت و رضایت را در ما ایجاد می کند. اگر کسی رشد نمی کند، پس در حال پسرفت است! همچنین همه ما به تنوع نیاز داریم. چون تنوع سبب هیجان و لذت بیشتر در زندگی می شود.

 

6 نیاز اساسی تمام انسان ها 6 علت اصلی کارهایی که انجام می دهیم (3)

 

اگر نیاز اول بعنوان یکی از دو نیاز مهم شماست، به احتمال زیاد در ناحیه امن خود زندگی می کنید. شما دنبال راحتی هستید و ریسک نمی کنید. از غذا، تلویزیون، اینترنت و … بعنوان منبع آرامش خود استفاده می کنید.

نیاز دوم یعنی احساس مهم بودن، نیز یکی دیگر از بدترین دو نیازی است که یک فرد می تواند داشته باشد. فردی که می خواهد احساس مهم بودن کند، قانع نیست و هربار می خواهد احساس اهمیت بیشتری کند.

حتی اگر درآمد میلیونی داشته باشید، همیشه می خواهید احساس اهمیت بیشتری کنید. به همین دلیل هیچ وقت بطور کامل احساس رضایت نخواهید داشت. همچنین در این حالت، همیشه خود را با دیگران مقایسه می کنید. هنگامی که دیگران بهتر از شما باشند، اغلب احساس می کنید اهمیت ندارید. در نتیجه، هرگز نمی توانید بطور مدام خوشحال باشید.

وقتی شما به دو نیاز اول و دوم (حس اطمینان و آرامش، حس مهم بودن)، بیشتر از نیاز به عشق ارزش قائل می شوید، تا زمانیکه این دو نیاز را برآورده نکنید، حس عشق در شما نمایان نمی شود یا عشق را ابراز نمی کنید. وقتی احساس عدم اطمینان و آرامش و عدم مهم بودن می کنید، عشق از زندگی شما ناپدید می شود! این زیان دیگر ارزش بیشتر نهادن به حس اطمینان و آرامش و حس مهم بودن نسبت به عشق است.

پس از مطالعه کتاب های موفقیت آنتونی رابینز، برایان تریسی و … در طول چند سال گذشته، به شخصه نیازهای خود را به صورت زیر ارزش گذاری و لیست کرده بودم:

۱- حس مهم بودن

۲- رشد

۳- حس اطمینان و آرامش

۴- ارتباط و عشق

۵- عدم قطعیت / تنوع

۶- بخشیدن و کمک کردن

 

اما چون نیاز به حس مهم بودن، عامل اصلی تغییر و موفقیت من بود و همچنین، نیاز به رشد نیز برایم بسیار مهم است و به مرور سبب تغییرات باور نکردنی در زندگی ام شده و تجربه های متنوع و شگفتی را برایم رقم زده است، اولویت نیازهای خود را تغییر داده ام و بصورت زیر لیست کرده ام:

۱- ارتباط و عشق

۲- بخشیدن و کمک کردن

۳- رشد

۴- عدم قطعیت / تنوع

۵- حس مهم بودن

۶- حس اطمینان و آرامش

 

اولویت بندی این نیازها، دنیای متفاوتی برای هر فرد رقم می زند.

بسیاری از اهداف، انگیزه و تمرکز ما در آکادمی رشد، بیشتر روی ایجاد ارتباط و خدمت به دوستان و مخاطبانمان بوده است. حالا بیشتر از گذشته، مخاطبان بیشتری را از طریق سایت، شبکه های اجتماعی، محصولات و خدمات هدف قرار می دهیم و هدف ما، ایجاد تاثیر مثبت بر زندگی مخاطبان مان و کمک و خدمت به آنهاست. آن چیزی که برای ما اهمیت دارد، مخاطبانمان است و نه خودمان.

اگر شما با عشق و علاقه، به مردم خدمت کنید، آنها نیز جبران می کنند و در شما حس مهم بودن را بوجود می آورند.

با اینکه درک و اولویت بندی ۶ نیاز انسان کمی دشوار است، اما این یکی از مفاهیم قدرتمندی است که از کتاب های موفقیت و اساتید موفقیت : آنتونی رابینز، برایان تریسی، جک کانفیلد و … یاد گرفته ام.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. نظرات و سوالات خود را برای ما بفرستید. ما تمام نظرات شما را می خوانیم و به سوالات شما پاسخ می دهیم.

 

برای دریافت مطالب بیشتر در زمینه موفقیت و بهبود فردی، ایمیل خود را وارد کنید:

درباره

آکادمی رشد در زمینه های راه اندازی کسب و کار اینترنتی، توسعه کسب و کار اینترنتی، بازاریابی اینترنتی، ایجاد سیستم کسب و کار و توسعه کسب و کار ، سئو، رشد فردی و حرفه ای و آموزش سرمایه گذاری فعالیت می کند و تابحال دوره های جامع صفر تا صد کسب و کار اینترنتی، هوش رقابتی، موفقیت با مدیتیشن، جادوی پیام های پنهان، راه اندازی سایت با وی پی اس و میلیونر دیجیتالی را با هدف موفقیت شما در کسب و کار اینترنتی، رشد فردی و کسب درآمد از اینترنت تهیه کرده است.

داغ ترین ها

ثروت خالص شما چقدر است؟ + ثروتمند واقعی کیست؟

ثروت خالص شما چقدر است؟ + ثروتمند واقعی کیست؟

ثروت خالص شما چقدر است؟ + ثروتمند واقعی کیست؟ شاید تا به حال بارها برایتان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + سیزده =